Het experiment

Op 2 februari 2014 ben ik begonnen aan een experiment. @realtwitcourt. Een nieuw twitter-account voor rechtbanktweets, nieuws en crime.

De deal is simpel. Ik reis af naar rechtszaken. Doe daar op Twitter verslag van. Praat met betrokkenen en probeer een compleet beeld te geven van heftige, grappige en bijzondere rechtszaken.

Omdat gratis geen optie zou moeten zijn voor een journalist in een online tijdperk waar gratis vanzelfsprekend lijkt, vraag ik er een bescheiden bijdrage voor. We beginnen met 0,99 euro per week. Of 3,90 per maand. Bitcoins mag. Bij succes kan de bijdrage omlaag. Als het niet lukt, ben ik failliet.

Fair deal, lijkt mij. Maar het is aan u.

Dus: verzoek via Twitter toegang tot @realtwitcourt. Ik zal het verzoek accepteren en wacht lijdzaam, doch geduldig op uw betaling. Realtwitcourt lijkt wel een beetje op een kroeg. Wie toch afziet van betaling, gaat er weer uit.

Het is gewaagd, ik weet het. Betalen voor content staat nog in de kinderschoenen. Internet is gratis. En ik weet: waarom betalen voor iets dat u elders wellicht ook kunt krijgen?

Misschien wel omdat ik zo eigenwijs ben om te denken dat mijn content uniek is. Omdat ik naar zaken ga waar anderen niet naar toe gaan. Omdat ik achtergrondinformatie ga geven. En omdat ik misschien met twaalf jaren ervaring iets meer weet dan een ander.

De tijd zal het uitwijzen.

UPDATE!

Het experiment draait nu bijna een maand en de resultaten zijn bemoedigend. Betalende volgers verlengen en er zijn zelfs al jaar-abonnees! Om de administratie niet helemaal onmogelijk te maken wil ik mensen graag vragen of voor een maand te betalen of een periodieke overboeking in stellen via de Bank-App of online bankieren.

Over Chris Klomp

Journalist, schrijver. Steeds meer schrijver dan journalist.
Dit bericht is geplaatst in Realtwitcourt. Bookmark de permalink.