Over

Het klinkt wellicht wat onsympathiek. Doneren voor tweets? Zijn die niet gratis dan? Nou, vaak wel, maar in dit geval bij mij niet. Waarom? Omdat ik freelancer ben en (als journalist) nog nooit een vast loonstrookje aan het einde van de maand heb gezien. Ik ben niet in vaste dienst. Nooit geweest ook.

Daarom werk ik (na eerder nog betaalmuren te hebben gemaakt)  inmiddels met donatiemodellen. Ik schrijf en u bepaalt of u daar iets voor wil betalen of niet.

Wie ik ben?

Volgens mijn paspoort een geboren Fries (1971), maar eigenlijk een getogen Groninger (Stad). Leerde/studeerde na de basisschool van 1986 tot 1993 en 1995 tot 1999. Tikte mijn eerste journalistieke stukjes als stagiair bij Drentse Courant en Nieuwsblad van het Noorden.

Zat ongeveer twee jaar bij de Koninklijke Luchtmacht. Eerst als dienstplichtig militair, later als bijtekenaar kort verband in verband met de overgang naar een beroepsleger. Functie: GRO-SPEC-IRT.

Rond de eeuwwisseling werkzaam en woonachtig in Nieuw-Zeeland (Hastings). Daarna op lange rondreis door Australië, waar ik een maand de enige boerenknecht was van een Kroatische boer. Sinds 2001 werkzaam in de journalistiek. Eerst als stadsverslaggever (vrijwillig) voor de lokale omroep OOG Radio/TV.

Daarna als een soort van definitieve invaller voor  instant-zangeres Janine Abbring aan het werk gegaan voor een nieuw ochtendexperiment: Groninger Dagblad Stad. In 2002 begonnen als freelancer. Eerst rechtbankverslaggever voor Dagblad van het Noorden en RTV Noord. Vanaf 2009 ook voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

In 2010 als correspondent Noord begonnen voor de nieuwsdienst van het Algemeen Dagblad. In 2013 ook even bij AD Sportwereld als voetbalverslaggever. In 2015 naar Amsterdam vertrokken. Tot december 2020 bij AD Landelijk op de nieuwsdienst in Rotterdam. Nu geheel zelfstandig.

Ik schreef juridische columns voor de website Transport Online. Soms ben ik op de radio. Ooit bij BNN Today. Ooit met een vaste rubiek bij Giel! (3FM).  Schreef op Blendle voor Reporters Online. Doet dat nu op mijn andere site met een donatiemodel. Publiceerde verder in best veel tijdschriften en kranten, waaronder Linda, Nieuwe Revu. NRC, Volkskrant en noem ze maar op.


Administratie en support van de betalingen op Realtwitcourt worden verzorgd door:

Reporters Online B.V.
Leidseplein 32 2013 PZ Haarlem
support@reportersonline.nl
Kamer van Koophandel: 65844173
BTW-nummer: NL856284105B01
Telefoon: 0616477336

Voor vragen over betalingen en voor het wijzigen dan wel stopzetten van (maandelijkse) betalingen kun je je wenden tot Reporters Online via bovenstaand mailadres. Meer informatie over onze donaties en onze algemene voorwaarden:

https://reportersonline.nl/ro-information/algemene-voorwaarden-reporters-online/

Eén reactie op Over

  1. Pingback: Online-journalistiek in 2016: onze 9 voorspellingen - Bolster

Geef een reactie